Var-dags-rörelse

5 Sep

Första året motionskampen gick av stapeln fick vi räkna med hushållssysslor, såsom städning, gräsklippning och liknande aktiviteter i poängen. Förra året togs det bort. Gränsdragningsproblematiken blev för stora. Ganska givet…en arbetsplats med över 10 000 olika perspektiv på detta = Kaos. Nu är det följande som gäller:

I år räknas enbart aktiviteter som har ett motionssyfte. Sporter som inte innebär motion i betydelsen fysisk träning ingår inte i Motionskampen. Vi hänvisar också till det sunda förnuftet vad man själv anser är motion för att avgöra vad som ska ingå i tävlingen och då blir syftet viktigt. Ror du en eka på sjön för att få motion så ingår det i tävlingen kontra att använda en roddmaskin på gym som alltid ingår.

På vardagarna har jag en lagom cykeltur på knappt 4 km till jobbet. På ditvägen är det en bra start på morgonen, med uppiggande frisk luft. På hemvägen blir det lite mer intensiv cykling. Ofta tyngd av dotterns förebråelser för att hon är kvar sååååååå länge på dagarna. ”Flera miljoner timmar…!!” Hm, anser inte att kl 16 är sent när båda föräldrarna jobbar heltid, så hur de andra barnens föräldrar får ihop det är ett mysterium. Normalt ser jag inte cyklingen till och från jobbet som träning, utan bara…transport. Nu, i ljuset av motionskampens regler, räknar jag detta som motion…och då märker jag ju tydligare att jag faktiskt rör mig varje dag utan att riktigt tänka på det.

Extra tydligt – och resultatmässigt kännbart – blev det idag, då jag var tvungen att ta bilen. Skulle skjutsa lilltösen till tandläkaren vid lunchtid och för att få ihop tiden så blev det bil.

Så – här står jag nu på eftermiddagen, utan 40 min vardagsrörelse och utan en lunchpromenad. Sensommarvädret skriker åt mig att gå ut, tid finns, möjlighet finns… Men ser mig omkring och känner att jag VILL lägga tid på fixa lite hemma. Går in på Friskis hemsida och kollar om det finns något roligt pass i kväll. Bokar ett Indoorwalking – intensiv. Känner mig nöjd. Det blir inga 120 min idag, men lite tvätt, plock och städ och en bra helhet. Ser det inte som ett MÅSTE…ingen skulle dött av att rena kläder låg i en stor osorterad hög en dag till utan det var mitt val. Ett bra val!

20130905-182032.jpg

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: