Kampens resultat och fortsatt kämpande

7 Okt

Nu är resultatet från Skatteverkets motionskamp klart. Vår region kom på tredje plats i riket och vår enhet kom också på tredje plats… bland alla enheter i riket. Bra jobbat!! Hoppas chefen bjuder på något gott…och givetvis nyttigt 😉

Sitter på tåget nu och läser Kupé. Där skriver man om träning och det oerhörda fokus som finns kring ämnet just nu. Starten till detta var tydligen en rapport som publicerades 2007 som beskriver att man blir smartare av löpning. Sedan dess har löpningen blivit en statusgrej, något som man t.o.m skriver som en merit i sin CV och chefer anser att det förbättrar företagets varumärke om chefer och medarbetare är sunda. Tävlingar fixas, stegräknare delas ut, startavgifter till lopp subventioneras, osv. Så här håller det på… Grupptrycket ökar och de som inte hänger med blir utanför.

Samtidigt står det att det är de redan frälsta som tränar mer, inte att fler tränar. Vi svenskar tränar i genomsnitt 9 min om dagen och tittar på TV 3 timmar om dagen…

Det är just detta som jag tycker är den svåra balansgången. Att träning inte blir ett rött skynke för de icke-frälsta. Där det uppfattas som ”Något som några idioter på jobbet håller på med”… ”De kommer snart bli skadade – kan aldrig vara nyttigt att hålla på så”. Negativt laddade ord som ”träningsnarkoman” används. Ju större fokus hos vissa desto starkare avståndstagande från vissa. Ungefär på samma sätt som ny teknik ofta delar oss i två läger.

Hur kan man då inspirera en person som ännu inte hittat viljan, förmågan och orken utan att låta som en jobbig ”träningsnarkoman”? För finns vilja så finns ju tiden…!!!

20131007-114827.jpg8-åringen var själv hemma en timme i helgen. Hon ringde under tiden till mig ang en viktig fråga…”Får jag ta ett kex…det är de där nyttiga? Med jordgubbar… jordgubbar innehåller vitaminer. ”

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: