Hej och godmorgon!

15 Nov

Detta har kanske inte direkt med motionskamp att göra, men hör ändå väldigt mycket ihop med vardagsinspiration.

I morse kom jag på cykeln till jobbet. Alldeles vid cykelstället står två personer och röker. Vi jobbar på samma arbetsplats men inte med samma saker eller på samma sektion. Pratar aldrig med varandra – men ändå – vi vet vilka vi är. De fortsätter bara prata med varandra och ägnar mig inte ens en blick. Jag känner direkt hur irriterad jag blir. Demonstrativt säger jag HEJ när jag går förbi. Riktigt känner humöret sjunka och blir dessutom irriterad på mig själv att jag låter mig påverkas.

I dörren möter jag en städerska. Hon håller upp dörren för mig. Ger mig ett leende och hälsar artigt. Så – hopp om mänskligheten igen. Hamnar nästan på neutralläge igen. Kommer till min tillfälliga arbetsplats där vi sitter under ombyggnationen. Möter en tjej i pentryt. Vi jobbar inte heller ihop, har aldrig pratat med varandra. Hon ser mig i ögonen, lyser upp, ler och säger: ”Hej och godmorgon!!” Så enkelt, men fullt av äkta vänlighet. Ett Hej hade räckt, men hon kostar även på sig ett Godmorgon. Inget konstigt utan bara mänskligt. Men det kändes så bra. Hon var just då världens bästa människa i mina ögon och jag var världens gladaste.

Kanske ett fånigt inlägg, kanske påverkades jag ovanligt mycket ner och upp just idag av olika orsaker…men ändå. Tål att tänka på!

By the way, I’m wearing the smile you gave me

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: