Sockrad obalans

28 Nov

Dålig nattsömn, tåligt tålamod, ett barn som behöver lusas av , ett annat ska till tandläkaren, en hög av jobb som väntar efter två dagars möte, ärenden på stan och ridning… Ja, förutsättningarna för att stråla av glädje och energi idag var liiiite mindre än annars. Och jag lyckades inte heller manipulera mig själv så pass mycket att jag kom runt känslan av frustration på ren vilja.

Uppgivenheten gjorde mig trött. Trött och sockersugen. Orkade inte stå emot utan efter en dålig lunch tryckte jag i mig en härlig stor blåbärsbulle. Sockrig, mumsig och god! Lycklig i fem minuter… Sen insikt. Va onödigt. Vilka tomma kalorier. Kroppen behövde något annat egentligen men jag orkade inte. Lyckan förbyttes till irritation. Irriterad på mig själv. Offertankar – vilka är de värsta jag vet.

Bara att inse. Fast springlusten inte direkt drog i benen visste jag att det var det enda rätta att göra mot mig själv. Ut och få luft. En stund egentid. Få göra av med lite dåliga tankar. Rensa och släppa in lite kreativitet. Och det funkade. Ganska kort runda, men god fart. 500 M hemifrån tog det dock stopp. Kroppen talade om för mig att en dålig lunch och en bulle inte funkar att prestera på. Daaaa!! Kroppen är så ärlig på det sättet. Bara att sakta ner och ta sig hem. Hem till keso och frukt – som ett sätt att säga förlåt till sig själv.

Den normala Eva börjar infinna sig och stunden i stallet blev lika bra som den brukar. Rogivande och mysig. Och jag tog en kopp kaffe med lussebulle och njöt fullt ut. I balans!

20131128-211010.jpg

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: