Utrustad med tålamod och pulsklocka

23 Dec

Vet att man ska vara försiktig med att träna när man är förkyld. Men tror samtidigt att man inte behöver absolut vila när förkylningen övergått från halsont till snorighet…och om man ändå känner sig rätt pigg.

Tänkte därför ta en dryg femma idag i lugnt tempo.

Låter enkelt men är svårt. Så lätt att hamna i det vanliga tempot. Hade inte sprungit långt förrän jag kollade på klockan och pulsen var uppe i 94% av max. Oups… Började dra i pulsbandet för det måste vara något fel. Kände mig inte alls trött. Slog ner lite på tempot och pulsen sjönk fort. Bra…tekniskt fel. Men den tesen höll inte länge. Flera gånger första delen av rundan gick pulsen upp och ner. Var tvungen att bromsa mig hela tiden. Tillslut hamnade jag i ett stabilt lugnt tempo med stabil puls.

Hemma och tillfreds över att faktiskt lyssnat på kroppen i kombination med rörelse. Dagens träningsplan överstegs dock med 75% enligt pulssummeringen :).

20131223-211708.jpg

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: