Statistik 2013

30 Dec

En klassiker: komparera ordet lögn… lögn, förbannad lögn, statistik.

Så är det nog i massa exempel och man kan aldrig nog poängtera vikten av käll- och undersökningskritik då man matas med information från media och diverse förståsigpåare. Men i mitt fall så är statistiken väldigt mycket svart o vitt. Antal träningstillfällen under 2013.

Jag har bytt träningsstöd under året (köpte Suunto pulsklocka i mitten av juli) så lite pyssel och excelhantering har det varit att få ihop det. Exportera data från Runkeeper och tabeller från Friskis, justera för dubletter och sedan summera med uppgifterna i Movescount. Totalt kommer jag idag upp till 232 träningstillfällen. Tänkte dock ta ett kvällspass på cykeln idag och har bokat ett cirkelgym i morgon…vilket skulle bli 234. Så jäkla nära 235… Får nog bli ett pass till :-).

Sen kan man kolla djupare på statistiken och dissekera antal timmar, mil, kalorier, puls, osv. Men jag känner att det inte ger mig så mycket just nu. Antal mil vid löpning kanske skulle vara intressant. Men jag blir osäker på kvaliten på alla uppgifter eftersom jag inte fokuserat på det vid inmatningen.  Väljer jag att tro på statistiken skulle det bli 65 mil under 2013. Antar att det är ok. Har inget att jämföra med. Men det blir ju iaf mer än en mils löpning  i veckan…och då var det ju inte hela förra vintern man kunde springa. Viktigast för mig är dock egentligen inte antal mil eller timmar, utan att det blir en blandad träning och att det blir av…tillfällena.

Decemberpass…

Skärmklipp

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: