Förvillande och nyttiga intervall

28 Feb

Idag var det intervall på programmet. Först 3,22 km sakta, sen 1,6 km fort *5 med 1 min vila emellan. Sen 1,6 km sakta hem.

Ok, ja det ser ju inte så farligt ut. Kollade ut en bana via Eniro. Lagom sträcka dit och sedan en sträcka på 1,6 som jag tänkte köra fram och tillbaka fem gånger.

Tyvärr var jag grymt trött redan från start. Ändå tog jag det jättelugnt. Ville verkligen följa programmet och inte köra på mer än jag behöver. Måste tänka långsiktigt och på mitt knä.

Intervallen skulle inte vara så himla snabba ändå jämfört med hur jag annars springer, men idag var det JOBBIGT. Fick slita och dra mig fram. En dålig lunch kan kanske förklara en del, men jag tror ärligt att cross inte kan ersätta konditionsträning fullt ut. Min ofrivilliga minskning av löp-mängden har nog satt sina spår :(.

Medan jag höll på rullade kilometrarna in. Till slut var jag uppe i 12. Att passet var så uppdelat förvillade. Hade inte tänk på att det summerat blev så mycket. Jag blev därför väldigt nöjd med att knät knappt kändes alls. Intervaller är nog bättre istället för långt nötande. Men man är konstig…en normal löprunda känns minsta lilla gå-steg som ett nederlag. Fast de egentligen ger chans till kort återhämtning, kontroll på löpsteget och ny energi.

20140228-181542.jpg

20140228-181547.jpg

Fram och tillbaka fem gånger…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: